Technische fiche

Technische Fiche Cultuurcentrum Mater

1) Algemene informatie

Afmetingen              Zaal 13m x 8m

Capaciteit zaal        230 Zitplaatsen (zaal 120 en balkon 90) of 310 Staand

Bouwjaar           Oorspronkelijk is het gebouw in 1841 gebouw en in 1950 vergroot aangepast en voorzien van een nieuw voorgevel. Het theater heeft dus reeds een mooie geschiedenis. In 2019 onderging de zaal een grote verbouwing om er een modern lijsttheater te maken. Er is ook veel aandacht geschonken aan het behouden van zoveel mogelijk authentieke elementen die nog aanwezig waren.

Ringleiding               Niet aanwezig

Regieplaatsen         De Regiekamer boven is voorzien voor 3 personen. (Licht, Geluid en                                      Video)

Ramen                     De zaal is bijna volledig omringd door vensters die naar buiten uitkijken en verduisterd kunnen Worden met elektrische rolgordijnen. Deze rolgordijnen zijn vanuit de regieruimte bedienbaar.

2) Faciliteiten

Kleedkamers           Onder het podium zijn is er een volledige artiestenruimte voorzien met een toilet, douche, koelkast, koffiemachine, 2 afzonderlijke kleedhokjes en verlichte spiegels.

Internet                     Er zijn zowel op het podium als in de regieruimte LAN-aansluitingen op kabel beschikbaar maar ook wifidekking over het volledige gebouw.

Monitoring               In de artiestenruimte hangt een 43” TV scherm waarop zowel geluid als het beeld van het podium kan weergegeven worden. De zaal is uitgerust met 2 PTZ camera’s die vanuit de regie kunnen aangestuurd worden.

3) Loskade

De loskade bevindt zich langs de zijkant en is voorzien van een elektrisch rolluik dan rechtstreeks uitgeeft op het podium. Decorelement of ander materiaal kunnen dus onmiddellijk op het podium geleverd worden.

4) Toneel

Boven het podium is een vast grid voorzien voor het inhangen van verlichting en/of decorelementen. Er werden 7 profielen gemonteerd van 790 cm welke om de ca. 265 cm werden opgevangen. Maximaal verdeelde last op elk montage profiel tussen de ophangpunten is 3599 N of ca 367 kg.

Totale verdeelde last op alle montageprofielen 367 kg x 21 = 7.707 kg

Let wel: gezien de ophangbuizen onder deze montageprofielen maar voorzien zijn voor ophanging van textiel en verlichting is er gebruik gemaakt van aluminium ophangbuizen van 50 x 2 mm. De verdeelde last is daardoor beperkt tot maximaal 50 kg per ophangbuis.

Vaste manteau-opening (B x H) 6m x 4,5m

Podium                      Totaal (BxD) 6m x 6m  

                                     Aan beide kanten is een coulisse van 1m extra.  De achtergordijn werd bevestigd op 6m, maar kan opengeschoven worden, zodat de totale diepte dan 8 m bedraagt.

5) Techniek

a. Stroom

1 x 32A (3F 400V) aansluiting (vrij te gebruiken) afgezekerd met 3x25A automaat.

b. Licht

Lichtsturing          Chamsys MagicQ PC Wing Compact + 24” Touchscreen

                                1024 DMX kanalen (op de console)

                                4096 DMX Kanalen op het podium

Zaallicht               Het zaallicht kan bediend worden via DMX of via het de glas bedieningspaneeltjes van het domoticasysteem.

Dimmers                Er zijn 16 losse DMX dimmers van 2000Watt voorzien.

Theaterspots        Alle aanwezige verlichting zijn LED gebaseerde Chauvet PRO theaterspots.

                                4 x Ovation 415FC Tegenlicht

                               4 x Ovation 915FC Frontlicht

                               2 x Ovation E930VW Profielspots met een 15-36 lens.

Rook/Hazer         Er is ook een Antari Faser voorzien welke via DMX aangestuurd is.

Lichttechniekers die gebruik willen maken van een eigen lichtmengtafel kunnen beneden op het einde van de zaal aansluiten op 2 XLR 5Pin DMX-aansluitingen. 1ste lijn is voor alle zaallichtlicht en Frontdoek en de 2de lijn voor alle toneellicht (dimmers, ledspots, movingheads, enz…).

DMX Tabellen:

Het volledige theater is ook in 3D uitgetekend en visualisatie is mogelijk d.m.v. softwarepakket Capture 2019.

c. Geluid

FOH                            2 x Electro Voice ETX 18SP baskasten ingebouwd onder het podium

                                    4 x Electro Voice ETX 15P topkasten (0,75m delay)

Monitors                   2 x DAP M12

Mengtafel                 Midas M32

                                   2 Kanalen input + 8 Line Aux (40 kanalen totaal)  16 Kanalen Output

                                   1 x USB IN/OUT 32kanalen

Stageblok / Multikabel Midas DL32 Stagebox is beschikbaar op het podium. Op deze stageblok is een 10meter multikabel aangesloten 16in/4out.

Geluidsbegrenzer   Dateq SPL6 (Afgesteld op 95dB LAeq15)

Voor bezoekende techniekers met en eigen mengtafel(s) zijn er zowel in de regie als beneden op het einde in de zaal 2 XLR 3pin Female + 2 XLR 3pin Male + 2 Ethercon aansluitingen voorzien. 1 Ethercon loopt rechtstreeks naar het podium de andere ethercon loopt naar de regieruimte boven.

Microfoons + DI’s    Standaard is er enkel een Draadloze Sennheiser 945 Micro voorzien van de Evolution G4 500reeks.

Optioneel kunnen er ook andere microfoons beschikbaar gesteld worden op aanvraag vooraf.

4 Shure SM58

4 Shure Beta58

4 Shure SM57

4 Shure Beta57

1 Shure Beta52

8 Sennheiser E945

2 Sennheiser E965

2 Berhringer C2

2 AKG C1000

8 BSS AR133 (DI actief)

1 Sennheiser Wireless Headsets

d. Video

De zaal is naast geluid en licht ook voorzien van een volledige videoregie. Er zijn 2 PTZ-camera’s Full HD-SDI (1080) gemonteerd vooraan aan het balkon. Daarnaast zijn er zowel op het podium als in de zaal HD-SDI-aansluitpunten. De beelden van deze videobronnen kunnen live gemixt worden en doorgestuurd worden naar een projector/beamer (deze projector en scherm zijn standaard niet aanwezig). In de greenroom (Artiesten Foyer) is wel permanent een 42” TV geïnstalleerd waarop de live beelden van de zaal kunnen bekeken worden. In de foyer is ook een 65” tv geïnstalleerd waarop ook de live beelden kunnen bekeken worden maar ook eventueel foto’s, filmpjes of reclame.

Optioneel kan er ook een Live Stream (Youtube Live, Facebook Live, enz…) gedaan worden zodat mensen vanaf thuis kunnen kijken.

Naast de broadcast camera’s zijn er ook bijkomende securitycamera’s buiten, inkomhal, gang, foyer, zaal, enz… Deze kunnen in de regieruimte live bekeken worden maar kunnen niet gebruikt worden in de videomenger.

Zowel op het podium als in de zaal zijn er HD-SDI-aansluitpunten voorzien zodat extra camera’s of andere videobronnen overal mogelijk zijn.

Opnames maken is ook mogelijk maar het auteursrecht kan audio-, video- & fotoopname enkel na goedkeuring door de artiest én steeds in afspraak met technisch personeel.

e. Pre en Postproductieruimte

In de regieruimte is een PC beschikbaar voor klank- en videomontage.

De ruimte is voorzien van een Windows 10 PC met een krachtige CPU en GPU + 2 x 24” schermen. Op deze pc staat ook de nodig software voor video editing en geluidsbewerking.

f. Captatiewagen

Voor producties die willen gebruik maken van een captatiewagen zijn er kabeldoorvoeren voorzien + HD-SDI-aansluitingen en netwerkaansluitingen.

g. Netwerk en Wifi

Het volledige gebouw is voorzien van een professionele wifi dat door het publiek kan gebruikt worden. Binnen dit systeem is er een aparte wifi voor technici en artiesten.

Naast draadloos netwerk zijn er ook diverse UTP-aansluitpunten waar je op kan aansluiten.

h. Telecom

Zowel in de Regieruimte als in de Foyer is een vaste telefoon voorzien met voorgeprogrammeerde nummers voor o.a. de hulpdiensten en de GSM nummers van Geert en Luc.

Verdere vragen

Techniek: +32(0)55 23 10 30

info@dmxshop.be

Deel deze pagina